It's all about saving lives


We're here to help you.

klinisch onderzoek

Spoeddienst Animali


Uw dier kiest niet wanneer het ziek wordt, daarom is er altijd één van onze dierenartsen voor dringende interventies 24/24 en 7/7 telefonisch bereikbaar 02/3550270! Dat betekent dat u, indien er erg dringende zorgen nodig zijn, eender op welk moment, bij iemand terecht kan.

Indien u buiten de openingsuren contact opneemt, krijgt u een antwoordapparaat te horen en wordt u doorverbonden met de dierenarts van wacht. Na 21u kan dit een externe wachtdienst zijn. Deze dienst wordt bemand door collega-dierenartsen die voor spoedgevallen bij u aan huis komen. De volgende ochtend worden wij in voorkomend geval steeds op de hoogte gebracht zodat uw dossier door ons correct opgevolgd kan worden. Er zullen ook nachten zijn dat u toch door één van de dierenartsen van Animali wordt verder geholpen.

Een aangepast tarief wordt aangerekend voor prestaties buiten de normale diensturen. We vragen u om ons altijd eerst telefonisch op de hoogte te brengen van uw komst zodat alle voorbereidingen kunnen getroffen worden en er geen kostbare tijd verloren gaat. Bovendien is er tss 18u30u-21u en in het weekend niet altijd een dierenarts in de praktijk, dus kunt u voor een gesloten deur komen te staan. In elk van de volgende gevallen belt u in het belang van uw huisdier best zo snel mogelijk de dierenarts: de geboorte vordert niet, niet kunnen plassen bij katers en reuen, ingeslikte voorwerpen, oververhitting (bv. dier dat te lang in een warme auto heeft gezeten), een aangereden dier, verlamming van de ledematen, het dier kan 1 of 2 ogen niet openhouden, ernstige ademhalingsproblemen, diepe wonde, bij aanvallen van epilepsie wanneer de ene aanval zeer snel volgt op de vorige, pups die voortdurend braken en/of diarree vertonen, een pupje /kitten dat langer dan 1 dag niet meer eet, als uw hond zijn buik plots zeer dik wordt (dit kan wijzen op een maagkanteling), indien u vermoedt dat uw dier vergif heeft opgegeten. Natuurlijk is deze lijst niet sluitend en mag u ons steeds opbellen indien u twijfelt of het probleem dat uw dier heeft al dan niet dringend is.

Wij verzoeken vriendelijk om onze doorschakel service enkel te gebruiken voor spoedgevallen en niet voor het maken van afspraken. Dank bij voorbaat