Dogs do speak,
but only to those who know how to listen.


Jouw dier. Jouw vriend. Jouw liefde.

shutterstock 169571327

Uw pup mag mee naar huis.

Hoe bereidt u zich goed voor?


Geef uw nieuwe familielid direct een eigen plekje in de vorm van een bench of een fijne mand. Een hondenbench, is een metalen kooi die speciaal voor honden is gemaakt. De aanschaf ervan loont vaak de moeite. Het gebruik van de bench kan erg nuttig zijn bij de zindelijkheidstraining en bij het voorkomen van probleemgedrag. Uw hond zal zich rustiger voelen in de bench wanneer hij alleen thuis moet blijven. De hond ervaart de bench als een soort schuilplaats waarin hij veilig is. De kans dat hij de hele buurt bij elkaar jankt of uw inboedel halveert, is daarom een stuk kleiner. Maak uw huis puppy-proof. Pups vinden het heerlijk om te kauwen, dus u kan er maar beter voor zorgen dat de kabels en dergelijke buiten bereik liggen. Pups vinden hondenspeeltjes fantastisch, zorgt u er wel voor dat u speeltjes uitzoekt waar ze zich niet in kunnen verslikken.

Van de voeding voor uw pup verlangt u enkel het allerbeste. Bij ons vindt u alle nutritionele antwoorden die uw geliefde puppy nodig heeft. De eerste dagen is het goed om dezelfde voeding als deze van de fokker te geven. Wilt u van voeding wisselen dan kunt u dat het beste geleidelijk aan doen. Vraag ons gerust welke voeding uw pup een beter en langer leven bezorgt.

shutterstock 477571915

Wanneer de pup wat ouder wordt, lijkt deze juist te bruisen van energie. Toch is het belangrijk om een jonge hond niet te veel achter elkaar en zeker niet te onstuimig te laten bewegen. Uw pup is nog volop in de groei en dan zijn de botten en spieren kwetsbaar. Overbelasting van een pup zie je niet altijd meteen, maar kan vooral later tot problemen leiden. Houd de wandelingen daarom beperkt, Gebruik je gezond verstand. Spel met andere honden laat je best onder begeleiding plaatsvinden en houd je kort. Juist spel is erg belastend. Omdat de hond het leuk vindt, zal hij zelf niet snel het spel stoppen. Dat moet u dus doen. Vijf minuten spelen kan al erg lang zijn. Af en toe stap voor stap traplopen is goed voor de ervaring met ‘een trap’, maar totdat de hond is uitgegroeid is regelmatig trap op en zeker trap af uit ten boze. Geef uw pup de nodige rust, alleen zo krijgt zijn skelet de nodige tijd om goed uit te groeien.