you can't buy love but you can rescue it


Our prime purpose in this life is to help others

39 animali

Uitgebreid oogonderzoek

Screening naar oogziekten

Houd u dier in het oog


Wees er op tijd bij

Regelmatig hebben dieren last van hun ogen. Er zijn verschillende manieren waarop je dit zou kunnen zien. Symptomen die bij heel veel oogaandoeningen optreden zijn rode ogen, vuile ogen, meer knipperen met de ogen of het oog zelfs helemaal dicht houden. De ernst van de klachten kan heel wisselend zijn en zegt meestal niets over de ernst van de aandoening. Aandoening die het goed functioneren van het oog bedreigen hoeven niet altijd pijnlijk te zijn en veroorzaken soms dan ook weinig klachten bij het dier, terwijl een vrij eenvoudige oppervlakkige beschadiging van het hoornvlies bijvoorbeeld heel pijnlijk is en vaak veel knijpen en tranen veroorzaakt.
Oogproblemen kunnen door veel dingen veroorzaakt worden zoals trauma (bv. een kattenkrab, een grasaar, een doorn,…), infecties (bv. virussen, bacteriën, schimmels) en erfelijke aandoeningen.
Letsels van de oogleden, het hoornvlies, de traanklieren en de conjunctivae kunnen bij ons behandeld worden. Schirmer Tear test, fluoresceïne test, cytologie en een volledig inwendig oogonderzoek, oogdrukmeting en verschillende oogoperaties, zowel aan de oogleden als de oogbol liggen binnen onze mogelijkheden.