We were made for saving animals


Together we achieve more

iris vk

Iris Van Capellen

Dierenarts Cardioloog

Cardiologie


Over mezelf

Ik studeerde in 2011 af als dierenarts, optie kleine huisdieren, aan de Universiteit van Gent. Nadat ik een aantal jaren werkzaam was in verschillende eerste- en tweedelijnspraktijken in Vlaams-Brabant, ontstond gaandeweg een steeds grotere interesse in cardiologie.
Ik begon me meer en meer te verdiepen in deze discipline en volgde verschillende cursussen in zowel binnen- als buitenland (o.a. het volledige traject cardiologie cursussen I-V van de ESAVS – European School of Advanced Veterinary Studies).
Daarnaast kreeg ik in 2016 de kans om deeltijds te beginnen werken op de afdeling Cardiologie Kleine Huisdieren aan de Faculteit Diergeneeskunde te Merelbeke, waar ik onder begeleiding van andere collega’s in het vakgebied en een Europees specialist Cardiologie veel ervaring kon opdoen.
Tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds deeltijds werkzaam op de faculteit en sta ik in voor de dagelijkse consultaties cardiologie en begeleiding van studenten diergeneeskunde. Sinds januari 2018 leg ik me enkel nog toe op de discipline cardiologie na aankoop van een eigen draagbaar echotoestel (GE Vivid IQ).
In september 2020 behaalde ik na jaren opleiding en het afleggen van verschillende examens het Certificaat Cardiologie van de ESAVS (European School of Veterinary Studies).
Ik heb een groot hart voor dieren en zal u en uw huisdier met plezier ontvangen! Ik kom 1 keer per maand het team van Animali vervoegen om alle dieren met een hartprobleem op te volgen en verder te helpen zodat Animali steeds de beste zorg kan verlenen.