We were made for saving animals


Together we achieve more

frank pittoors-portret-fotograaf-corporate-dance-photographer-portrait-7025941

Birgit Leën

Dierenarts

Dermatologie, Chirurgie & Interne Geneeskunde


Over mezelf

Al op zeer jonge leeftijd zei ik: ,,Later als ik groot ben, word ik dierenarts''. Ik ben mijn ouders dan ook heel dankbaar dat ik van mijn passie mijn beroep heb mogen maken. In 2004 was het eindelijk zover en studeerde ik af aan de faculteit diergeneeskunde als dierenarts voor de kleine huisdieren.
Het eerste jaar heb ik in verschillende praktijken meegelopen (oa. DAP De Molenhoek in Ninove, DAP Sirius in Mechelen, DAP De Meren in Mol,…) en heb ik een aantal vervangingen gedaan om uiteindelijk fulltime te gaan werken bij DAP Merckx in Boutersem. In 2005 volgde ik mijn man, Niek Cherlet die samen met Peter Wastiels de paardenafdeling uitbouwde en zette samen met Sylvia Goffin de schouders onder de afdeling kleine huisdieren.
Naast de eerstelijns diergeneeskunde heb ik een bijzondere interesse in chirurgie, interne geneeskunde en dermatologie. Jaarlijks volg ik dan ook verschillende cursussen en congressen in binnen-en buitenland om up to date te blijven zodat ik uw trouwe viervoeter de beste zorgen kan verlenen.